01. Donut Economie

In deze eerste aflevering van Het Boekenhuis is Mathijs Suidman te gast, van het CB (voorheen Centraal Boekhuis). Martijn en Mathijs spreken over de rol van deze belangrijke organisatie in het boekenvak. En hoe duurzaam het uitgeven van boeken eigenlijk is.

Er is een luisterfragment, en een korte inhoudelijke bespreking, van de boekentip van Mathijs: het business-boek de Donut Economie, door Kate Raworth.

Luister naar deze aflevering van Het Boekenhuis.
Mocht je nieuwsgierig geworden zijn naar de Donut Economie, klik dan op de link om het te bestellen.

Gast Mathijs Suidman

Onze gast Mathijs Suidman is directeur media bij het CB (voorheen Centraal Boekhuis). Hij is verantwoordelijk voor strategie en productmanagement & sales voor de media distributie divisie (zowel digitaal en gedrukte media).

Het boek Donut Economie – Kate Raworth

De economische wetenschap ligt in duigen. De financiële crisis werd niet voorspeld, laat staan voorkomen. Achterhaalde economische theorieën hebben een wereld mogelijk gemaakt waarin nog steeds extreme armoede heerst, terwijl de allerrijksten elk jaar rijker worden. Economisch handelen tast de natuur zo sterk aan dat onze toekomst gevaar loopt.

In Donuteconomie laat econoom Kate Raworth zien hoe het mainstream economische denken ons op een dwaalweg heeft gezet. Ze tekent de routekaart die ons kan leiden naar het punt waarop in de behoefte van iedereen kan worden voorzien, zonder dat dit ten koste gaat van onze planeet. Dit alles resulteert in een alternatief en innovatief economisch model voor de 21e eeuw.

Deel deze podcast met je familie, vrienden en kennissen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email