02. Tot in de hemel

In deze tweede aflevering van Het Boekenhuis is Carmen van Deuren te gast, eigenaresse van Arnhems Boeken Café (ABC) Libertas. Martijn en Carmen spreken in het literaire café aan het Brouwersplein te Arnhem over de rol van het café en wie de bezoekers zijn van haar tweedehands boekenwinkel-café.

Er is een luisterfragment, en een korte inhoudelijke bespreking, van de boekentip van Carmen: het boek ‘Tot in de hemel’, door Richard Powers.

Mocht je nieuwsgierig geworden zijn naar het boek Tot in de hemel, klik dan op de link om het te bestellen.

Gast Carmen van Deuren

Carmen van Deuren (30) is de initiatiefneemster van het Arnhems Boeken Café (ABC). Ze specialiseerde zich in dans en klassieke talen, en stond jaren als docent voor de klas. Schrijven durft ze nog niet aan, lezen des te meer: de boekenverzameling in het literair café is door haar zorgvuldig samengesteld.g

Het boek Tot in de hemel – Richard Powers

Een monumentale roman over bomen en mensen. Een meeslepende vertelling over activisme en verzet, en tegelijkertijd een loflied op een wereld naast de onze.

‘Tot in de hemel’ van Richard Powers is het verhaal van negen mensen die de wereld van de bomen leren zien – en horen. Een laadmeester bij de Amerikaanse luchtmacht die tijdens de Vietnamoorlog gered wordt door een bodhiboom, een verguisde wetenschapster die bomen met elkaar hoort communiceren, een kunstenaar met een bijzondere verzameling foto’s van een bedreigde kastanjesoort: deze drie, en nog zes anderen, allen onbekenden van elkaar, zullen op verschillende manieren betrokken raken bij een laatste, heftige verzetsdaad om de resterende paar hectare oerwoud van het Noord-Amerikaanse continent van de ondergang te redden. ‘Tot in de hemel’ is Powers ten voeten uit: een verrassende fusie van natuurwetenschap en literatuur, een monumentale roman over bomen en mensen. Het is een meeslepende vertelling over activisme en verzet, en tegelijkertijd een loflied op een wereld naast de onze.

Deel deze podcast met je familie, vrienden en kennissen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email