Nu is Later – René Diekstra (Deel 1)

DEEL 1 | Nu is Later met René Diekstra

René Diekstra is een van de meest productieve Nederlandse psychologen. Diekstra was van 1978-1997 hoogleraar psychologie aan de Universiteit Leiden, van 2004-2012 hoogleraar psychologie aan de University College Roosevelt (onderdeel van de Universiteit van Utrecht) en van 2002-2018 tevens lector Jeugd en Opvoeding aan de Haagse Hogeschool.

Hij was voorts een aantal jaren werkzaam bij de Wereld Gezondheids Organisatie in Geneve waar hij internationaal toegepaste programma’s ontwikkelde voor de bevordering van geestelijke gezondheid en preventie van zelfdestructief gedrag. Op dat gebied ontving hij de hoogste internationale wetenschappelijke onderscheiding, de Stengel Award.

Behalve als onderzoeker en docent is hij ook nog altijd actief als publicist. onder andere als columnist voor meerdere dagbladen, waaronder het Algemeen Dagblad.

Zijn meest recente publieksboek, In gesprek met je ouders. Handleiding voor je belangrijkste interview. (nov. 2020, blijkt opnieuw een bestseller. Hij publiceerde ook een in binnen- en buitenland hooggeprezen psychologisch-historische roman getiteld De macht van de maitresse: hoe passie en politiek de laatste prins fataal werden.

Klik hier voor het 2e deel van het interview.

Deel deze podcast met je familie, vrienden en kennissen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email