Nu is Later – Govert Schilling

Govert Schilling is wetenschapsjournalist en -publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften en publiceerde tientallen boeken over sterrenkundige onderwerpen. Blijkbaar doet hij dat zo goed, dat sommige vertaald zijn in het Engels, Duits en Chinees.
Op radio en TV wordt hij vaak uitgenodigd om toelichting te geven op nieuwe astronomische ontwikkelingen. 

Maar wat hem erg interessant maakt voor Nu is Later, is dat Govert autodidact is op het gebied van zowel astronomie als journalistiek. Hij heeft het zichzelf allemaal eigen gemaakt.

Hij heeft diverse prijzen en onderscheidingen ontvangen, maar de kroon op zijn werk is natuurlijk zijn eigen planetoïde. Want in 2007 is er een planetoïde (10986) naar hem genoemd door de Internationale Astronomische Unie.

Hoe heeft hij dat voor elkaar gekregen? Hoe is hij uitgekomen waar hij nu is? Al snel raakt Victor in gesprek met Govert over zaken die gaan over de nietigheid van de mensheid. Je bent gewaarschuwd.

Deel deze podcast met je familie, vrienden en kennissen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Luister ook naar de podcastserie Het Boekenhuis. Een gesprek over goede boeken en het boekenvak. De mensen die ze maken en verkopen, spreken over hun passie voor verhalen, de plek waar een gedicht ontstaat, de geur van drukinkt of een goed audioboek – een kijkje achter de schermen voor iedereen die van lezen houdt.