SEIZOEN 1 | AFLEVERING 2

Pieter van der Oest praat met dr. Henk Schut, coördinator internationale master clinical psychology en coördinator van de master Loss & psychotrauma aan de Universiteit Utrecht en coördineert hij ook de master cases. Op post academisch niveau verzorgt Henk onderzoek op het gebied van onderzoeksethiek, verliesverwerking en coping. Hij is betrokken bij promotieonderzoeken en ontwikkelde samen met Margaret Stroebe het duale procesmodel van omgaan met verlies.

Sinds 1980 zet Henk zich al in voor het thema verlies en rouw. Toen hij 12 was overleed een neefje van hem. Hij zag dat de ouders hier heel verschillend mee omgingen, de een richtte zich heel erg naar binnen en de ander richtte zich heel erg naar buiten terwijl het verdriet voor beide even groot was. Dat verbaasde hem zo als kind, dat dat hem altijd is bijgebleven en heeft gezorgd voor zijn focus op rouwverwerking.

Luister naar deze podcast waarin Henk vertelt over moderne rouwrituelen en tips voor omgang met rouwende naasten.

Dearly is een app voor rouwverwerking voor, tijdens en na het verlies van een dierbare. Deze app heeft een buddychat, een kennisbank en mogelijkheid om contact te zoeken met een professional.

Henk Schut

Denk je aan zelfmoord? Praat erover. Bel 0800-0113 of chat via 113.nl. 24/7 open, anoniem en vertrouwelijk.

Deel deze podcast met je familie, vrienden en kennissen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email