27. Trump is geniaal in ageren, agenderen en negeren

Amerika staat letterlijk in brand. Gebieden ter grootte van twee Nederlandse provincies zijn volledig afgebrand. De bevolking wordt geëvacueerd. De hoeveelheid rook zit in de hogere luchtlagen wat de zon blokkeert. Hoeveel kan de Amerikaanse bevolking nog aan?

En we hebben het over de uitspraken van Trump in 18 interviews met Bob Woodward, bekend van het Watergate schandaal van jaren geleden. Dingen die hij gezegd heeft, kunnen zijn verkiezingsstrijd schaden. Deze worden binnenkort gepubliceerd in het boek Rage.

Trump is geniaal in ageren, agenderen en negeren. Inhoudelijk een groot gedeelte van de partijagenda kapen en dit vervolgens op een manier brengen waarop hij gunstig naar voren komt. Hij zorgt dat de onderwerpen op de agenda komen, die hij belangrijk vindt (agenderen), negeert de grote gebreken in het land die hij niet interessant vindt (negeren) en hij scheld op zijn tegenstanders (ageren). Hoe kan je hier weerstand aan bieden als tegenstander?

Luister nu naar deze 27e aflevering van The Greenhouse Effect met Charles Groenhuijsen.

Bosbrand in Napa County (Californië). Copyright nyt

Deel 'The Greenhouse Effect'

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Rage – Bob Woodward

BOB WOODWARD’S NEW BOOK, RAGE, IS AN UNPRECEDENTED AND INTIMATE TOUR DE FORCE OF NEW REPORTING ON THE TRUMP PRESIDENCY FACING A GLOBAL PANDEMIC, ECONOMIC DISASTER AND RACIAL UNREST.

Lees meer…

Luister ook naar Optimopraat, de superpositieve podcast van Charles Groenhuijsen gebaseerd op zijn boek ‘Optimisten hebben de hele wereld‘.

The Greenhouse Effect

Deel 'The Greenhouse Effect'

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email