15. Duurzaam leven

Tegenwoordig hoor je haast niks anders meer….het lijkt wel een trend! Op dit moment probeert ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking bij te dragen aan een gezondere wereld. Dit blijkt uit het consumentenonderzoek Dossier Duurzaam, dat onder andere is uitgevoerd door de GFK, een onderzoeksbureau dat voor consumenten en bedrijven onderzoek verricht.

Driekwart van de bevolking vindt het belangrijk dat bedrijven milieuvriendelijk produceren en bijna de helft van de bevolking denkt bewuster na over de spullen die ze kopen. Hierdoor hebben kringloopwinkels en weggeefwinkels hun handen vol.
Beide winkels hebben een missie: het hergebruik van spullen. Maar er is een groot verschil: bij de weggeefwinkel is alles gratis. Best gek, want In hoeverre kan een winkel zonder inkomen zich binnen de huidige economie staande houden? Kunnen we op deze manier bijdragen aan een duurzamere samenleving?

Taboe van vandaag is: ‘regelmatig sekssites kijken’.

KORTSLUITING is talkradio NL style met Ingrid Perez en Victor Chevallier. Elke keer ongeveer 15 minuten ´talk´ over een onderwerp waar iedereen wel een mening over heeft.

Deel deze podcast met je familie, vrienden en kennissen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email