21/01/2022
00:00
Sorry, no results.
Please try another keyword
- Het GeheugenpaleisHet tweede deel in het tweeluik over de arbeidsmarkt. Hierin gaan Han en John onder andere in op de noodzaak om levenslang te blijven studeren om zo aan het werk te kunnen blijven.
Waar is deze subsidie terechtgekomen? De miljoenen blijken het schreeuwende personeelstekort in elk geval nauwelijks op te lossen. Zeventig procent van de gesubsidieerde opleidingen richt zich niet op een beroep waar personeel nodig is, ontdekten platform voor onderzoeksjournalistiek Investico en EenVandaag, mede voor De Groene Amsterdammer.
Lager opgeleiden vissen onder deze regeling vaak achter het net: ruim de helft van de cursussen is überhaupt niet toegankelijk voor mensen met een mbo3-opleiding of lager, blijkt uit ons onderzoek.
https://blendle.com/shared/eyJuIjoiSGFucyIsImEiOiJibmwtZ3JvZW5lYW1zdGVyZGFtbWVyLTIwMjIwMTI3LTFfMTRfMSIsInUiOiJiZDU2OWY2OC01NjQyLTQwYWEtYTQxYS1kNDQzZGY3NTVhMjUifQ.wpfWaIsk-K5I_WqgwIqDA756BGfwbOHVrH-sWUPsRVs?utm_medium=shared-free-article&utm_source=blendle
Dank voor uw reactie. En inderdaad wat een vergissing. Precies zoals het niet moet.
Compliment voor leerzame podcast. Ook ik ben als 14 jarige begonnen met werken. Een vergeten aspect is dat de bedrijven in de jaren 50 en 60 zelf bedrijfsscholen. Ik begon op de bedrijfsschool van de Kabelfabriek in Delft maar ook Reineveld Machine Fabriek, Gist en Spiritus Fabriek hadden een bedrijfsschool. Ik heb 3 jaar met salaris van 45 gulden per week in een loonzakje drie diploma’s gehaald. Er was geen verplichting om bij het bedrijf te blijven werken. Ook was binnen het bedrijf te groeien naar hogere functies zonder dat je daar de papieren voor had. Ik heb er 18 jaar gewerkt en toen overgestapt naar de Gemeente Den Haag waar ik 32 jaar gewerkt heb en opgeklommen naar een HBO functie. Kom daar nu maar eens om. Niets van dit alles meer.
Dank voor uw zinnige aanvulling en uw mooie compliment. De bedrijfsscholen waren inderdaad een veel voorkomend fenomeen zoals bv bij Wilton Feyenoord.