De Rouwcast

We weten hoe moeilijk het kan zijn om je leven weer op te bouwen na het verlies van een dierbare. Het bespreekbaar maken en bewustwording creëren, is iets wat belangrijk is. Het minder 'eng' maken om over de dood te praten en weten hoe je er echt voor iemand kan zijn. Daar draagt deze podcastserie aan bij in samenwerking met Dearly.

De app Dearly ondersteunt je in de emotionele en praktische stappen die hierbij komen kijken. Van het verbinden met een buddy of professional tot het krijgen van praktische tips.

Dit is De Rouwcast op De Praatkast.

Presentatie:Victor Chevallier & Pieter van der Oest

WELKOM BIJ

Deze podcast is een samenwerking van
Praatkast met Dearly.

Wij zijn er om ervoor te zorgen dat je niet alleen hoeft te rouwen. Iedereen krijgt op een bepaald punt te maken met het verlies van een dierbare. Wanneer je iemand verliest kan het zijn dat mensen in jouw omgeving niet goed weten hoe ze jou kunnen steunen. Dearly zorgt ervoor dat jij en je omgeving ondersteund worden in dit proces. Zo krijg je de juiste tools en handvaten toegereikt die je helpen om de draad weer op te pakken.


Alle afleveringen

Henk Schut

SEIZOEN 1 | AFLEVERING 2 Pieter van der Oest praat met dr. Henk Schut, coördinator internationale master clinical psychology en coördinator van de master Loss & psychotrauma aan de Universiteit Utrecht en coördineert hij ook de master cases. Op post academisch niveau verzorgt Henk onderzoek op het gebied van onderzoeksethiek, verliesverwerking en coping. Hij is...

1. Pieter van der Oest & Quirine Wissink

SEIZOEN 1 | AFLEVERING 1 In deze aflevering zijn Quirine Wissink en Pieter van der Oest, oprichters van Dearly, te gast. Dearly is een app voor rouwverwerking voor, tijdens en na het verlies van een dierbare. Deze app heeft een buddychat, een kennisbank en mogelijkheid om contact te zoeken met een professional. Quirine is met...