Taiwan en China hoe zat dat ook al weer? Zal China Taiwan in gaan lijven?

Taiwan en China hoe zat dat ook al weer? Zal China Taiwan in gaan lijven?

AFLEVERING 8 

TAIWAN EN CHINA HOE ZAT DAT OOK AL WEER? ZAL CHINA TAIWAN IN GAAN LIJVEN?

Het conflict tussen China en Taiwan is al tientallen jaren oud. Wat is de oorsprong van dit conflict. En waarom speelt het juist nu weer op?

China heeft dit jaar wat te vieren. Het is een halve eeuw geleden dat de regering in Peking door de Verenigde Staten werd erkend als de legitieme vertegenwoordiger van het Chinese volk. Sindsdien zit communistisch China met vetorecht en al in de Veiligheidsraad. En dan komen er ook nog de winterspelen aan. President Xi Jinpin heeft reden om de vlag uit te steken want daarmee blijven zijn grote problemen wat meer op de achtergrond.

Dat is de vastgoedbubbel die haar voornaamste uitdrukking vindt in de deconfiture van het enorme vastgoedbedrijf Evergrande, dat aan de schuldeisers nog even 300 miljard af moet tikken.

Dat is Covid19 dat ondanks strenge maatregelen toch steeds weer de kop op steekt.
Dat is de democratische eilandstaat Taiwan die geen aanstalten maakt zich bij het Chinese moederland te voegen en als zodanig een doorn in het oog blijft.

President Xi heeft ondertussen zijn eigen leer “Het socialisme met Chinese karakteristieken voor een nieuwe tijd”, tot verplicht leervak gemaakt.

Wat heeft Taiwan en wat hebben wij van China en zijn vastbesloten leider te verwachten?

Deel deze podcast met je familie, vrienden en kennissen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email