Stéphanie Beijnes & Rose Anne Talboom

SEIZOEN 1 | AFLEVERING 4

Stéphanie Beijnes heeft al 10 jaar ervaring met rouw- en verliesbegeleiding, is coördinator bij het Landelijk Steunpunt Verlies en Dearly, kerndocent bij de post HBO opleiding Verlieskunde. Ook heeft zij haar eigen praktijk, Verlies & Verder.

Stéphanie vertelt over haar opleiding en wat deze inhoud. “De grote kunst van het omgaan met verlies is het overleven te kunnen herkennen als mechanisme. En dan te kunnen kiezen hoe je hier als een levensstrategie in wilt staan en vanuit daar keuzes krijgen.”

Rose Anne Talboom is 26 jaar en heeft 2 jaar geleden haar moeder verloren en is daardoor terechtgekomen in de praktijk van Stéphanie. Zij ervoer verdriet, maar vooral paniek en angst voor hoe ze nu verder moest gaan.
Ze deelt van nature graag haar ervaringen op Instagram en Facebook met veerkracht en inspiratie en krijgt daar heel veel reacties op.

Stéphanie: “Iedereen heeft een ander karakter, maar ervaren van binnen vaak dezelfde emoties. Vooral de eenzaamheid is bij iedereen aanwezig.”

Rose Anne: “Meegaan in het gevoel i.p.v. het tegenwerken en wegstoppen, werkte beter. Daardoor was het gevoel niet meer constant aanwezig en ebte het soms wat weg.”

Luister naar deze vierde aflevering van De Rouwcast.

Dearly is een app voor rouwverwerking voor, tijdens en na het verlies van een dierbare. Deze app heeft een buddychat, een kennisbank en mogelijkheid om contact te zoeken met een professional.

Stephanie Beijnes en Rose Anne Talboom

Denk je aan zelfmoord? Praat erover. Bel 0800-0113 of chat via 113.nl. 24/7 open, anoniem en vertrouwelijk.

Deel deze podcast met je familie, vrienden en kennissen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email