Nu is Later – Tineke de Nooij

Op 12-jarige leeftijd mocht Tineke de Nooij voor de AVRO, nadat ze uit 500 kabouters was gekozen, de stationcall inspreken voor het padvindersprogramma Hoort Zegt Het Voort. De Nooij schreef stukjes voor de regionale krant, was telefoniste en belde op 18-jarige leeftijd aan bij de studio van Radio Veronica. Veronica zond uit vanaf het schip dat buiten de territoriale wateren voor Scheveningen lag. Dat was het begin van een lange Veronica-carrière. Vanaf 1962 presenteerde ze dagelijks van 10 tot 11 uur in de ochtend Koffietijd met Tineke.

Ze heeft de hele periode met het Veronicaschip meegemaakt, tot 31 augustus 1974. Daarna ging ze werken voor Hilversum 3 en presenteerde ze op de woensdagavond diverse programma’s in de nacht.

De Nooij had ook een lange televisiecarriére. Ze lanceerde Nederland Muziekland en werkte mee aan Countdown. In 1982 startte ze het liveprogramma Tineke, een middagtelevisieprogramma. In 1986 was ze een seizoen lang op twee televisiezenders te zien en had een kijkdichtheid van bijna vijf miljoen. Bij RTL begon Tineke met uitzenden op zaterdag en zondagmiddag.

Toen stopte het contract bij RTL 4 en koos ze voor een langer verblijf in Zuid-Afrika. Twee keer drie maanden per jaar doorkruiste ze het hele land samen met haar man. Ook organiseerde ze zowel in Nederland als in Zuid-Afrika kunsttentoonstellingen en concerten.

Wat doet ze nu en hoe is ze gekomen waar ze nu is? Luister naar deze aflevering van Nu is Later met Tineke de Nooij.

Dit interview werd een coproductie met Omroep MAX en is ook te beluisteren via De Tineke-podcast.

Deel deze podcast met je familie, vrienden en kennissen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email