Nu is Later – Peter Hein van Mulligen

Van Mulligen is hoofdeconoom bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en heeft vooral bekendheid verworven als woordvoerder economie en arbeidsmarkt voor die instelling.

Van Mulligen doorliep het Willem Lodewijk Gymnasium in Groningen en studeerde vervolgens algemene economie aan de universiteit aldaar. Nadat zijn doctoraalexamen behaald had, was hij aio aan die universiteit en promoveerde in 2003 op een dissertatie op het gebied van prijsindexcijfers. In 2002 trad hij als onderzoeker in dienst bij het CBS; in 2010 werd hij er hoofdeconoom en woordvoerder op het gebied van economische publicaties. Als “Cijferman van Nederland” twittert hij achtergronden bij berichten van het CBS. 

Ieder kwartaal presenteert Van Mulligen in een persconferentie de economische groei van Nederland. Ook is hij regelmatig te zien in het WNLprogramma de Stand van Nederland en in vele andere televisieprogramma’s (o.a in het programma De Slimste Mens dat hij in seizoen 2018/2019 won). Daarnaast wordt hij vaak door andere (nieuws)media zoals dagbladen, tijdschrift, radioprogramma’s en online media geïnterviewd.

We kunnen het vandaag allemaal aan hem vragen. Sterker, we kunnen vandaag álles aan hem vragen. Want vandaag is hij bij ons in De Praatkast.

Deel deze podcast met je familie, vrienden en kennissen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Luister ook naar de podcastserie The Greenhouse Effect.

Deze podcastserie is gestart als wekelijks verkiezingsverslag van de Amerikaanse verkiezingen. Nu is het in de tussentijd veranderd naar véél meer dan dat. Door de coronacrisis zijn de verkiezingen zelfs een beetje op de achtergrond geraakt. Charles Groenhuijsen heeft decennia als correspondent in de VS gewoond en gewerkt en signaleerde al eerder grote maatschappelijke veranderingen. Maar de ontwikkelingen en gebeurtenissen volgen elkaar nu zo snel op en zijn zó onvoorspelbaar, dat de Amerikaanse realiteit nu spannender is dan de fantasie van schrijver Stephen King.

Soms vaker dan wekelijks, want als er actuele ontwikkelingen zijn, dan melden ze zich snel met een nieuwe aflevering van The Greenhouse Effect. Victor Chevallier in gesprek met Mr. Greenhouse himself: Charles Groenhuijsen.