Nu is Later – Jan van Veen

Jan van Veen, wie kent zijn prachtige warme stem niet van ‘Candelight’? Candlelight is tot op de dag van vandaag een fenomeen. Wekelijks zaten en zitten er een trouwe schare luisteraars gekluisterd aan de radio. Zeg je Candlelight, dan zeg je Jan van Veen. Tot op dit dit moment is Jan actief met zijn eigen internetzender ‘Candlelight Radio’. Dag en nacht, 7 dagen per week, de allermooiste muziek op Candlelight Radio.

In deze aflevering ‘Nu is Later’ vertelt hij met warmte over zijn eerste periode bij Veronica. Jan van Veen begon zijn radiocarrière in 1964 bij Radio Veronica. Na Radio Noordzee was hij een lange periode bij de AVRO, waar hij ondermeer ook hoofd amusement televisie is geweest.
In 1991 maakte Jan weer een overstap naar Sky Radio waar hij tot 2003 actief is geweest. Hij vertelt over zijn vervelende meningsverschil met Jan Slagter van omroep MAX waardoor hij van NPO-radio 5 verdween. 

Maar hij vertelt ook over zijn carrière als handelaar in sokken en kousen waarvoor hij de hele wereld is over gereisd.
En was het je bekend dat hij jaren een kroeg in Hilversum heeft gehad met de naam: Candlelight?

Hoe is hij uitgekomen waar hij nu is? Luister naar deze aflevering Nu is Later.

Deel deze podcast met je familie, vrienden en kennissen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Luister ook naar de podcastserie Het Boekenhuis. Een gesprek over goede boeken en het boekenvak. De mensen die ze maken en verkopen, spreken over hun passie voor verhalen, de plek waar een gedicht ontstaat, de geur van drukinkt of een goed audioboek – een kijkje achter de schermen voor iedereen die van lezen houdt.