Ik ben zo eenzaam…

SEIZOEN 2 | AFLEVERING 8

Er zijn nog steeds veel mensen die niet alleen naar een restaurant durven te gaan. Waar komt die angst bij mensen toch vandaan? Volgens sociaal psycholoog Jan-Willem van Prooijen komt het doordat alleen uit eten gaan niet bij ons ideaalbeeld hoort. Je moet sociaal zijn volgens ons ideaalbeeld, aldus Jan-Willem van Prooijen. Mensen vinden je zielig, terwijl daar helemaal geen aanleiding toe is. ‘Ik zie het altijd als een date met mijzelf,’ aldus journalist Liesbeth Rasker.

Taboe van vandaag is: Eenzaamheid

Het complot van deze week is: De dood van Elvis Presley.

(Vertaald) Elvis Presley, de legendarische zanger en filmster die bekend werd als “de koning” van de rock-‘n-roll, stierf in 1977 aan hartfalen. In de dagen na zijn begrafenis groeide de speculatie onder een kleine groep sceptici dat Elvis misschien toch niet was overleden..
Een van de grootste theorieën over waarom Presley zijn dood heeft vervalst, is omdat hij aan de maffia moest ontsnappen. “Elvis deed alsof hij dood was omdat hij zou worden vermoord en daar bestond geen twijfel over.”
Ook wijzen sceptici op de vergissingen van Presleys familie in media-interviews en een schijnbare verkeerde spelling van de naam op de grafsteen van Elvis als bewijs van een dekmantel. De sceptici zeggen dat Presleys tweede naam met opzet verkeerd is gespeld – Aaron in plaats van Aron – op zijn grafsteen.

Het kortsluitingsdebat: Er moet een Europees EU-leger komen.

KORTSLUITING is talkradio NL style met Baggio, Ingrid Perez en Victor Chevallier. Discussies en gesprekken over een onderwerp waar iedereen wel een mening over heeft.

Deel deze podcast met je familie, vrienden en kennissen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email