39. Wie haalt Florida binnen, Trump of Biden?

Tweehonderdzeventig kiesmannen krijgen, daar draait het allemaal om in de komende verkiezingen. Want ze werken met een ‘winner takes all systeem’.

President Trump staat er vlak voor de verkiezingen niet goed voor, maar hij scoort beter dan gedacht bij de latino’s in Miami. En Florida kan bepalend worden voor de einduitslag.
Volgens president Trump kan het wel weken duren voordat de uitslag van de presidentsverkiezingen bekend is. Hij blijft dit herhalen.

Verder nog een incident: de Biden-campagnebus is op de snelweg omsingeld geweest door Trump-aanhangers, waarop het campagneteam van Joe Biden enkele evenementen heeft afgezegd in Texas.

Obama mengt zich ook in de campagne. Hij zei: “Nog drie dagen tot de belangrijkste verkiezingen van ons leven, inclusief de mijne, die toch ook best belangrijk waren.”

Beide kandidaten deden in het laatste weekend voor de verkiezingsdag nog een ultieme poging om kiezers in de belangrijke staten Pennsylvania en Michigan voor zich te winnen. Er zijn al 92 miljoen stemmen uitgebracht, dat is ongekend.

Luister naar deze laatste podcast voor de verkiezingen. The Greenhouse Effect met Charles Groenhuijsen en Victor Chevallier.

Deel 'The Greenhouse Effect'

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Amerika na Donald Trump – Charles Groenhuijsen

Charles Groenhuijsen schetst in ‘Amerika na Donald Trump’ een verrassend beeld van het Amerika van morgen. Het goede nieuws: Amerikanen willen in meerderheid een land met meer gelijkheid tussen rijk en arm, beter onderwijs, een goede ziektekostenverzekering en een einde aan racisme. Het slechte nieuws: Donald Trump wil daar niks van weten. Maar blijft hij wel president?

Lees meer…

Ook als e-book verkrijgbaar.

Rage – Bob Woodward

BOB WOODWARD’S NEW BOOK, RAGE, IS AN UNPRECEDENTED AND INTIMATE TOUR DE FORCE OF NEW REPORTING ON THE TRUMP PRESIDENCY FACING A GLOBAL PANDEMIC, ECONOMIC DISASTER AND RACIAL UNREST.

Lees meer…

Luister ook naar Optimopraat, de superpositieve podcast van Charles Groenhuijsen gebaseerd op zijn boek ‘Optimisten hebben de hele wereld‘.

The Greenhouse Effect

Deel 'The Greenhouse Effect'

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email