09. Poep taboe

Poepen, schijten, kakken: Iedereen doet het, maar niemand praat erover! Jonge schaamteloosheid wordt er uit geramd om later netjes en beleefd te praten over een boodschap doen.

In deze KORTSLUITING praten we over gênante poepverhalen, eerlijke confessies en verontwaardiging over de bekrompenheid van mensen als het over poepen gaat. Persoonlijke poep-verhalen worden niet geschuwd.

KORTSLUITING is talkradio NL style met Ingrid Perez en Victor Chevallier. Elke keer ongeveer 15 minuten ´talk´ over een onderwerp waar iedereen wel een mening over heeft.

Luister naar deze aflevering van KORTSLUITING.

De kleine verlossing – Midas Dekkers

Vergeleken bij alle aandacht voor koken en eten steekt die voor spijs verteren en poepen schril af. Net alsof al wat naar binnen gaat er nooit meer uit komt. Poep bevindt zich in het verdomhoekje waar eerder de seks huisde. Grootste obstakel bij praten over poep is net als toen bij seks de taal: buiten het vulgaire en medische is er weinig jargon. Maar net zoals seks naast voortplanting vooral het genot dient, is ook de ontlasting een bron van voldoening. Poep is een prachtig, veelzijdig onderwerp dat zowel vanuit de biologie en het milieu als vanuit de geschiedenis en de kunsten benaderd kan worden. Het vergt alleen wel de blik van Midas Dekkers, die als geen ander in staat is om van het onwaarschijnlijkste materiaal (dood en vergankelijkheid, rood haar, bestialiteit) boeken te maken die aan het denken zetten en aan het lachen maken. De kleine verlossing is een uniek boek over een zeer alledaags onderwerp: ‘Met de stoelgang is onze taak volbracht.’

Deel deze podcast met je familie, vrienden en kennissen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email